Link-artikel begynder at ranke med 5 tier 2 links

På et af mine stærkere domæner har jeg tilbage i januar 2022 udgivet en linkbuilding-artikel med link til en af mine affiliate-sider.

Det er en klassisk linkbuilding-artikel, dog på hele 689 ord, men skrevet uden videre optimering eller udfyldelse af Meta Titel.

Produktet den linker til kan bruges både af børn og voksne, så linkbuilding-artiklen er skrevet med vinklen “[produktnavn] til voksne”.

5 links

Den 8. august 2022 fik jeg udgivet 5 AI Links med links ind til linkbuilding-artiklen, altså som “tier 2 links”

AI’en havde svært ved at forstå mit keyword (den var stadig i beta) , så artiklerne blev ikke specielt gode.

Ankerteksterne blev 3*[produktnavn], 1*[produktnavn] til voksne, og 1*relateret ord

Stor stigning i antal søgeord

Linkbuilding-artiklen har aldrig fået lavet links ind til sig, og har aldrig ranket for noget nævneværdigt.

Efter de 5 links er der dog begyndt at ske noget:

Artiklen, som altså ikke er specielt optimeret, ranker lige nu for 12 søgeord.

Særligt interessant er det at linkbuilding-artiklen ligger på side 2 for “[produktnavn] voksne” og som #46 for “[produktnavn]”.

Og da Ahrefs er noget efter kan jeg godt forestille mig at det ser endnu bedre ud når jeg kigger igen om et par uger.

Min affiliate-side er også steget, men da jeg også har lavet andre links ind til den ved jeg ikke om stigningen skyldes disse tier2-links eller de andre links. Jeg vil tro at disse links har en effekt også på min affiliate-sides ranking, men at effekten ikke kan ses endnu (og måske vil være svær at se da det er søgeord med meget konkurrence).

Men jeg er blevet meget gladere for min linkbuilding-artikel, og med en lille smule optimering og en gang AI Links mere er det slet ikke urealistisk at jeg kommer til at have både min affiliate-side og min linkbuilding-artikel på side 1 når man søge efter “[produktnavn] voksne”

Similar Posts